čtvrtek 14. června 2018

Čištění konvice kyselinou citronovou

Tekuté kyselé ochucovadlo můžeme použít stejně jako citrónovou šťávu. Nasypeme lžíci sody, doplníme vodou, převaříme. U všech postupů po skončení propláchneme a první vroucí vodu po čištění nepoužíváme. Naplňte ji vodou tak, aby byly pod vodou části s usazeným vodním kamenem.


Do konvice nasypte polévkovou lžíci kyseliny citronové a nechte projít varem.

Až se voda dovaří, nechte působit alespoň třicet minut. Kyselina citronová do konvice - kolik? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Klárko, konvici čistím kyselinou citronovou. U nás na horách je voda měkká, tyto problémy nemám. Ale za nějaký čas se usadí jakoby rez a tak občas převařím vodu v konvici s kyselinou citronovou (na plnou konvici asi 1-lžičky).


Nechám ještě asi půl dne působit. Nezapomeňte při čištění konvice ani na podstavec – pozornost věnujte hlavně nečistotám v místě kontaktu mezi dnem konvice a zdrojem napájení.

Poté vypláchnu a převařím čistou vodu. Zkrátka povinná výbava každé kuchyně. Pokud se konvice pravidelně čistí , déle vám bude sloužit. Lžičku až dvě (podle obsahu konvice) kyseliny citronové pro potravinářské účely zalijte vodou, kterou konvici naplňte až po maximální linii. Octem nebo kyselinou citronovou : připravte si roztok z klasického octa a vody – zhruba půl na půl.


Odstranění vodního kamene pomocí octa. Faster No Knead Bread - So Easy ANYONE can make (but NO BOILING WATER!!) - Duration: 7:18. Stačí naplnit varnou konvici vodou po rysku, přidat jednu lžíci kyseliny citronové.


Kolik kyseliny citronové je zapotřebí k čištění konvice. Jak vyčistit kanvicu z váhy kyselinou citronovou : elektrickou a kovovou. Přečtěte si více o tom, jak čistit.


Naplňte konvici z ¼ octem anebo kyselinou citronovou a nechte působit. Ake mate skusenosti s cistenim hlinika pomocou k. Jinak na lehke odrezovani pouzivam ( opet sprosty ) ocet, do ktereho pridam par sacku kyseliny citronove , necham nalozene 1-dny. Co jsem slyšel tak je dobrý roz.


Když chcete konvici zbavit vodního kamene a nečistot bez chemie, zajděte si do drogerie pro potravinářskou kyselinu citronovou.

Nasypte lžičku nebo dvě do konvice a po rysku zalijte vodou. Následně nechte vyvařit a na pár minut odstát. Nakonec konvici několikrát pořádně vypláchněte. Při běžném používání rychlovarné konvice doporučujeme tyto postupy čištění opakovat alespoň jedenkrát za měsíc.


Pak vodní kámen nedostane šanci vytvořit větší nános a způsobit další komplikace. Věřte, že pravidelná, důsledná péče vám ušetří čas, peníze i námahu. Vyhraňte si na čištění vždy třeba první neděli v měsíci, kdy po uvaření. Konvice můžete čistit čerstvou citronovou šťávou.


Postup: Řez citronu na tenké plátky spolu s kůrou. Nakrájené ovocné prsteny vložte do. Pokud je vaše kuchyně je způsob THERMO čištění , jednoduše nalít vodu nalít kyselinu citronovou a vystavit režim čištění. Po vroucí mozků, otřete ji měkkým houbou mísy, zalijeme vodou a vaříme.


Postup lze opakovat v případě, že poprvé se celá váha se. I když se o svojí žehličku dobře staráte, časem se na jejím povrch mohou objevit nečistoty. Nevadí, pomocí několika rad bude vaše žehlička zase jako nová. Vezměte asi dcl octa, dejte jej do konvice a přidejte lžičku soli.


Celou konvici dolijte vodou a nechejte vyvařit. Vodní kámen je během chvíle pryč a rychlovarná konvice je zase k využívání. Nevýhodou octa je, že konvice je poté docela dost cítit a čeká vás několik vyplachování, než jí budete moci použít. Je to potravinarsky certifikovana latka, takze na nadobi nebo konvici bez problemu. Ja osobne to kupuju z chemickeho velkoskladu v 25kg pytlich.


Do pracky je potreba dat tak 5gramu, do konvice staci polevkova lzice kopcem. Genialni je i vzit rozstrikovac z nejakeho prostredku na koupelny a zarobit do. K čištění konvice s kyselinou citrónovou bylo účinné, správně vypočítat koncentraci produktu. V balení pro balení zpravidla obsahuje g kyseliny citrónové. Otevřete obal, nalijte obsah do vody.


Důvody pro čištění rychlovarné konvice Vrstva vodního kamene snižuje efektivitu. Já dávám celý malý pytlík z drogerie a plnou konvici , převařím a pak ještě. Místo kyseliny citrónové někteří lidé používají k odvápnění neředěný ocet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.