pondělí 21. června 2021

Životnost hliníkové komínové vložky

Kdo uvažuje perspektivně, volí přednostně vložku z nerezového plechu i pro odvod spalin spotřebičů s atmosférickým hořákem na zemní plyn, u nové výstavby komíny s keramickou komínovou vložkou. Předpokládaná životnost hliníkové komínové vložky byla až let, ale to už úplně neplatí (viz kapitola 9. Závady komínů ajejichpříčiny). Firma provádí vložkování komínů hliníkovými , nerezovými, keramickými i plastovými vložkami , vždy v kvalitě potřebné pro daný typ spotřebiče. Dodáváme pevné i ohebné komínové vložky pro různé druhy paliva.


Vyrábíme je z certifikovaných materiálů Jedině tak dokáže splňovat požadavky na odolnost vůči vlhkosti, nasákavosti nebo agresivnímu prostředí a zajistit co nejdelší životnost spotřebiče.

Komínové nerezové vložky. Ide o nerezovú oceľ spracovanú tvárnením za studena. Má nízky obsah uhlíka, ktorý zabezpečuje veľmi malú, alebo žiadnu náchylnosť k medzikryštálovej korózii pri dlhodobom používaní tohto materiálu o teplote do 4°C. Ohebné i pevné hliníkové komínové vložky , dlouhodobě používané pro vložkování jednovrstvých komínových průduchů, postupně dožívají, materiál degraduje a stěny komínových vložek se začínají rozpadat. U ohýbaných, ale i rovných komínů tak vznikají problémy při rekonstrukci těchto komínových vložek.


Naši zákazníci majú na výber množstvo hliníkových aj plastových dymovodov vhodných k pripojeniu všetkých druhov plynových kotlov vyžadujúcich bezpečný odvod spalín mimo objekt (vrátane kaskádových komínových systémov) v rôznych dimenziách a variantách. Univerzální komínové vložky , určené pro všechny druhy paliv, pro nízké i vysoké teploty spalin, jsou vložky keramické.

Pro spotřebiče na tuhá paliva (kotle, krby apod.) je komínová vložka z keramických materiálů nejvýhodnější, protože zaručují dlouhodobou životnost komínové konstrukce. Ocelové komínové vložky a ocelové komínové systémy představují ideální řešení pro investory, kteří chtějí použít trvanlivý a univerzální komínový systém. Ocelové komíny a vložky jsou vhodné jak pro kotle na tuhá paliva, tak i pro plynové a olejové kotle. Vždy však platí, že flexibilní komínové vložky mají nižší užitné vlastnosti oproti vložkám pevným.


Ovšem pokud nelze pevnou vložku použít, musíme sáhnout po flexibilní. Jednostěnné oválné komínové vložky z ušlechtilého nerezu tř. Při použití tohoto systému odpadá frézování komínu k zachování potřebného průduchu stávajícících obdélníkových komínů. Určená pro všechny spotřebiče s přirozeným tahem spalin, pro všechny druhy paliv. Vysoce odolná proti spalinám, neomezená životnost , velmi nízká nasákavost.


Jsou provedeny v různých barvách a imitují lícové zdivo. Jejich výhodou je rychlost výstavby. Použitá výrobní surovina zajišťuje až 50-ti letou životnost. Prstence se spojují pomocí tmelu FT na velmi slabou vrstvu. Keramické komínové vložky.


Jsou odolné proti teplotám a teplotním změnám, mají neomezenou životnost a vyznačují se odolností proti spalinám, kyselým kondenzátům, prohoření, nízkou nasákavostí, plynotěsností a vysokou rozměrovou přesností. Prodlužuje se jím především životnost komína, navíc se zvyšuje i bezpečnost pro uživatele spotřebičů.

Naše firma provádí vložkování všech druhů a typů komínových těles. Podle individuálních potřeb používáme pevné hliníkové vložky , pevné a ohebné nerezové vložky , pevné a ohebné plastové vložky , nebo keramické vložky. ZOP krby Slovensko dodáva krby, krbové vložky , záhradné krby, komíny, krbové kachle a kompletný sortiment materiálov a príslušenstva pre stavbu krbov. Kouřovody jsou omezeny také ve směru a úhlu jejich montáže do komína.


Dodržujte směr stoupání k sopouchu a při špatných tahových podmínkách volte úhel maximálně 45“. Toto sdělení akceptujte i při připojení pro vnitřní krbové vložky a komíny pro kotle na tuhá paliva. Z uvedeného vyplýva, že v kovovom prevedení budeme používať nerezové komíny (antikorové) alebo hliníkové komínové systémy. Navrhnúť komín pre bezpečné a dlhodobé používanie nie je až tak zložité, ale určité vedomosti o tejto problematike treba mať.


Objednejte si z našeho širokého sortimentu nové komíny, zděné komíny, domovní komíny, průmyslové komíny, komínové vložky a komínové ventilátory. Zavolejte nám nebo napište e-mail. Nevíte, který komínový systém je pro váš dům optimální?


S nejvhodnějším výběrem systému vám rádi pomůžeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.