čtvrtek 6. února 2020

Výměna vaku ve vodárně

Jak vyměnit pryžový vak u tlakové nádoby a opět zprovoznit domácí vodárnu. Tlak, při kterém vodárna sepne čerpadlo. Krátke video, ktoré ukáže ako na to pri výmene prasknutého vaku v tlakovej nádobe. Výměna gumového vaku v. Pryžový vak (nebo membrána) v tlakové nádobě k vodárně je součástí její dodávky. Tlaková nádrž (nového typu) s obsahem gumového vaku na vodu.


U přisávacího ventilku je nutná kontrola ( výměna retní gumičky). VÝMĚNA VAKU – postup – obecně: povolit přírubu, starý vak. Membránová tlaková nádoba pro vodárny s vakem pro pitnou vodu. Bez pryžového vaku : Voda není od vzduchové části oddělena a protože se vzduch ve vodě rozpouští, musí se v provedení bez vaku do tlakové nádoby k vodárně průběžně (poměrně často) doplňovat (připouštěním do vody nebo přifouknutím do nádoby). Za roky jsem měnil vak a natlakoval podle štítku na nádrži, další roky a praskl vak tak jsem pořídil celou nádrž, po radě vodaře jsem ji tak jak koupil tak ji namontoval, na tlak jsem ani nesáhl a funguje.


Běžné domácí vodárny jsou vybaveny nádobou, která se stará o udržení tlaku v domovním rozvodu vody. U domácí vodárny máme spínač, který řídí tlak v domácím rozvodu. Jenže ten tlak, který dává vodárna, je tak nízký, že to nesepne ani průtokový plynový ohřívač, stěžuje si čtenář.


Tlak si může každý sám nařídit, ale instalatéři radí „všeho s mírou“. Přílišným tlakem byste si mohli poškodit baterie a spotřebiče. PUMPA (Calpeda) SM - SMH - litrů. Tlakové nádoby pro vodárny, nádoby na vodu a další. Náhradní pryžový vak do DV40M (inox) 20l Náhradní díly - i Čerpadla.


UPOZORNĚNÍ - Výrobce dodává vak minimálně ve dvou. Asi máte špatně nahuštěnou tzv. A když čerpadlo vypíná, měla by voda stlačit vzduch tak, že se vak naplní tak na vodou.


Kontrola těsnosti vaku v nádobě Za normálních okolností musí při stlačení ventilku docházet pouze k úniku vzduchu. Objeví-li se stříkající voda (i v malém množství) je třeba demontovat a zkontrolovat těsnost vaku uvnitř nádoby, v případě proděravění vaku je nutno nádobu vysušit a vak vyměnit. Ak zistíte únik vody do tlakovej nádoby mimo gumového vaku , tak opravu preveďte čo najskôr.


Voda okolo gumového vaku spôsobuje rýchlu koróziu tlakovej nádoby. Počas prevádzky domácej vodárne môže v nepatrnej miere dochádzať k úniku vzduchu, preto je potrebné tlak vzduchu v nádobe pravidelne (každé 3-mesiace) kontrolovať. E) NEJČASNĚJŠÍ ZÁVADY V PROVOZU DOMÁCÍ VODÁRNY 1. Při odběru vody čerpadlo často spíná,prodleva zapínání se postupem času stále více zkracuje. Příčinou je nedostatek zásoby vzduchu pro stlačení.


Dále můžete zvolit klasiku - nádoby k vodárně s výměnným vakem, tlakové nádoby bez vaku nebo bezobslužné tlakové nádoby s membránou, na které je záruka let. Vypnout přívod elektrického proudu. Otevřením nejníže nainstalovaného ventilu umístěného v systému vypustit vodu, až na manometru umístěném na vodárně tlak klesne na nulu. Po demontáži FLEXI připojení demotujete přírubu odšroubováním šroubů v přírubě. Dále musíme zvážit, zda chceme nádobu s pryžovým vakem, membránou, nebo nádobu bez vaku i bez membrány.


Jak jsme již zmínili, každé provedení má své výhody i nevýhody. Pokud bude tlaková nádoba umístěna ve vlhkém prostředí, je vhodné použít nádobu nerezovou. Ty se vyrábí v provedení s pryžovým vakem nebo bez.


Najdete zde také nabídku expanzních nádob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.