středa 10. ledna 2018

Odchod hlenové zátky bolesti

Odchod hlenové zátky neznamená, že těhotná žena začne hned rodit. Je to znak postupného otevírání děložního hrdla. Zátka může odejít i několik dní před porodem. Je to však znamení, že se tělo pomalu a postupně připravuje na porod.


Mezi odchodem hlenové zátky a samotným začátkem porodu může být i několik dní nebo týdnů. Některým ženám odejde hlenová. Spíše ukazuje na otevírání děložního hrdla a upozorňujé ženu na blížící se porod. To může být v rozmerzí dnů, ale také týdnů.


Takže mi cca minut po této události začaly pravidelné bolesti po minutách a zároveň začala pomalu odtékat plodová voda. Po dalších třech hodinách už kontrakce přicházely po pěti minutách a za dalších. I o tom se diskutuje na Modrém koníku. Samotný odchod hlenové zátky bez těchto kontrakcí ještě není důvodem k přijetí.


Kontrakce s sebou přináší i bolest , kterou každá prožíváme jinak. Pacientky udávají také hluboké zádové bolesti , tlak v malé pánvi nebo křeče. Spánek narušují tvrdnutí podbřišku, bolesti břicha (jako při menstruaci) a ojedinělé. Pokud by se ale přidalo krvácení, kontrakce, odtok plodové vody , jeďte ihned do porodnice! Blížící porod může signalizovat odchod hlenové zátky : hlenová zátka během těhotenství vyplňuje děložní hrdlo a jejím hlavním úkolem je tvorba bariéry mezi dělohou a pochvou k zabránění přístupu infekce.


V okamžiku, kdy dochází k prvním kontrakcím, které maminka často vůbec nevnímá a neregistruje, dojde k uvolnění hlenové zátky. Nastávající maminka odchod hlenové zátky nejčastěji zaznamená při utírání se na toaletě. Někdy se může stát, že si ji těhotná žena splete s odtokem plodové vody.


Základním rozdílem je, že plodová voda je tekutá (při jejím odtoku máte spíš pocit, že jste se počůrala), zatímco zátka má konzistenci hlenu. Může být i narůžovělá, hodně vodnatá, nebo naopak hodně hustá. Přišel ten den v hodin večer (první bolesti ), malej byl na světě druhý den v 1:19.


Hlenová zátka odejde jednorázově a potom již nic neodtéká. Kdy začne porod po odchodu hlenové zátky ? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Když odjel, bolesti v podbřišku ustaly, tak jsem šla mrknout na internet, co by to mohlo být. Zde na stánkách jsem zjistila, že jde s největší pravděpodobností o odchod hlenové zátky , což je způsobené otevíráním porodních cest a děložního hrdla. Tělo se tak začíná chystat na samotný poro který může přijít do několika málo dnů, ale i týdnů.


Typickou známkou blížícího se porodu je odchod takzvané hlenové zátky , který se projevuje hlenovitým zakrvavělým výtokem. Až ho zaregistrujete, neděste se, k odjezdu do porodnice je totiž ještě čas. Tento moment signalizuje otevírání děložního hrdla v důsledku tlaku hlavičky plodu na dolní část dělohy.


Děložní stahy se obvykle objevují až po několika. Ahoj holky, měla jste některá odtok hlenové zátky ? Sice bolí to jako čert ale nechci tam jet zbytečně. Mohou za to opět hormony, které způsobí, že zátka je z děložního čípku uvolněna a odloučena. Ale pozor na to, dojít k tomu nemusí fyziologicky až na konci těhotenství, ale i mylně předčasně.


Stopy krve, která se objeví v hlenu je z. Oznamuje pouze, že dítě se narodí již brzy, zpravidla nejpozději do dvou až tří dnů. Něco jiného je prasknutí vaku blan. Tím se ohlašuje zhruba každý desátý porod. Jeho konzistence je lepkavá, hrudkovitá nebo tekutá.


Odchází buď po kouskách nebo velký kus najednou, mnohdy je odchod doprovázen i malým množstvím krve. K odtoku plodové vody. Je pravda, že odchod hlenové zátky skutečně může signalizovat, že je příchod miminka na svět doslova na spadnutí, nemusí to ale být.


Ahoj všichni, dnes ráno mi skončilo moje příjemné užívání si těhotenství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.