čtvrtek 11. května 2017

Odvětrání koupelny přes zeď

Montáž ve svislé poloze s odtahem přes zeď nebo přes okno. Prodáváme kvalitní ventilátory do koupelen pro příležitostné odvětrání i pro. Pro odvětrávání koupelny a toalety je vhodné použít ventilátor s časovým doběhem. Při montáži ventilátorů v koupelnách je nutno dbát na na to, aby ventilátory. Větrání třeba v -15°C není nic moc.


Odvětrání koupelny přes zeď

Je rozdíl, zda chcete mít odvětrání koupelny přes střechu nebo přes stěnu. Ventilátor vytlačí vlhký vzduch přes potrubí ven – vytváří tlak, který se délkou potrubí zmenšuje. VENTILÁTOR DO KOUPELNY.


Taky jsem chtěl přes zeď , ale přesvědčují mě, že lepší přes střechu, jsou na to speciální tašky, nehrozí loupání a kapání na fasádu, navíc to lépe vypadá. Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet. Nejprve je zapotřebí zjistit, kam povede ventilační potrubí odvětrávané koupelny ( přes zeď ven, přes střechu ven, do centrální šachty), jde nám o přibližnou délku. Odvětrávací komínky na střeše pro odvětrání z interiéru. Odvětrání digestoří, WC, koupelen , kotlů - jak se provádí, jaké komponenty je možné použít.


Odvětrání koupelny přes zeď

V každém domě je nutné. Přirozené odvětrání koupelny – nejjednodušší způsob, kdy vzduch proudí přes volně přístupné cesty: okna, dveře, ventilační klapky. Obvykle však samo nestačí a mělo by proto být doplněno nuceným způsobem odvětrání.


Odvětrání pomocí ventilátoru – jedna z kategorií nuceného odvětrání. Rychlost jsem teda nemeril ale na 10m zapomeňte :-))). Vite pane, ja jsem let delal do vzduchariny. Takže když napíšu že temer neni slyšet, myslim tím že neni. Tyto ventilátory jsou velmi elegantní, oběžné kolo i motor je schován ve zdi na stěně je viditelná pouze krycí mřížka.


Díky malému dopravnímu tlaku má malou spotřebu energie (do 50W) a nízkou hlučnost. To přímo z WC kolmo na střechu. Pokud však ventilátor. K tomu musím dodělat cca 2m vodorovně, přes příčku do koupelny.


Kondenzát bude svedený přes sifon s kuličkou do odvětrání odpadu, které je také na WC. Nejjednodušším řešením odvodu vlhkosti z koupelny je jistě přirozená ventilace, tedy obvykle okno, a to buď ve stěně, nebo střešní okno přímo nebo přes ventilační klapku. To ale nemusí vždy stačit, navíc v mnoha koupelnách, například v případě bytových jader v panelových domech, žádná okna být nemohou.


Chtěl bych se zde trochu přiživit ) Mám na chalupě v přízemí koupelnu se záchodem a umyvadlem a odpad je veden ještě přes zeď ke dřezu v také přízemní kuchyni. Mám komorový septik s trativodem vyúsťujícím do potoka. Vloni se trativod ucpal, septik se naplnil až močka stoupala do klozetu a vany.


Tak jsem septik vybral, trativod vykopal a položil novou děrovanou. C) oba otvory pro odvětrání prostorů v domě (digestoř, odvětrání koupelny apod.). Potřebuji instalovat ventilátory do koupelny a na WC. Mohu je vyvést přes několikero zdí do starého komína, což je dost komplikované, nebo. Máme v baráku komínu (na každé patro komíny) barák.


Odvětrání koupelny přes zeď

Zdravím, chtěl jsem se jen zeptat k odvětrání koupelny. Je možné vývest obojí v jedné trubce vodorovně na fasádu? Ventilátory pouze s kluznými ložisky jsou určeny pro příležitostný provoz. Trubka bude schovaná nad sádrokartonovým podhledem. Můžeme ale také využít dalšího způsobu, a to zasunutí ventilátoru dovnitř potrubí.


Vše musí být svedeno do jediného potrubí, které bude vyústěno přes strop na půdu. Nejlevnější dřevěné obklady z pravého dřeva. Délka potrubí v místnostech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.