čtvrtek 29. července 2021

Zavlažování rajčat pomocí pet lahví

Zavlažování rajčat pomocí pet lahví

Zavlažování rajčat pomocí pet lahví Poté lahev připevníme pomocí motex pásky k hadici a je hotovo. Zjednodušte si práci pomocí obyčejných plastových lahví , které se. Zahradník z Anglie doporučuje květináče zapustit do zěmě u kořenů rajčat. Láďa už několikrát překvapil, co všechno jde vyrobit z PET lahví.


Tentokrát mu opět posloužily, a to v podobě zavlažovače trávníku či záhonů. Neutrácejte zbytečně peníze za drahé rozstřikovače a vyrobte si ho vlastníma rukama za pár minut. How to make Self Watering System for your Plants using waste Plastic Bottle and a Rope - Duration: 2:41. Pokud se chystáte odjet na dovolenou, jistě řešíte, kdo zalije vaše květiny. Pokud nemáte samozavlažovací truhlík nebo ochotnou sousedku, zkuste jednoduchou pomůcku.


Odřízněte od PET lahve dno a vytvořte několik děr do uzávěru nebo hrdla lahve. K tomu vám ideálně poslouží tenký hřebík nebo pletací. Prosím o radu, jak použít PET lahve na zálivku. Odpovědět na otázku Skočit na nejnovější odpověď Rozbal všechny komentáře. Z PET lahví vyrobíme snadno a rychle jednoduché, funkční výrobky, které sice nemají ambice stát se hodnotnými estetickými díly, ovšem splní nám mnohé velmi praktické funkce a to téměř zadarmo (opomineme-li, že v ceně nápoje je zakalkulována i obal, čili za každou PET lahev platíme).


Zavlažování rajčat pomocí pet lahví

A jelikož jsme národem kutilů – návody na takové výrobky z PET lahví najdeme. Hotovo - Voda z PET lahve odtéká hodně pomalu a tak postupně zajišťuje zálivku pro rostlinu, aniž by se odpařovala jako při klasickém zalévání. Moje pokusy s PET zatim nebyli moc ús. Pomocí PET lahví můžeme zavlažovat i celý řádek najednou, když uřežeme jejich dna a nasadíme je jednu na druhou. Na poslední nasadíme PET láhev trochu většího rozměru s uřezaným hrdlem a celou sestavu uložíme s mírným spádem do země.


V písčité půdě je dobré pod tuto soustavu dát trochu jílovité zeminy, pokud nemáme, tak vrstvu kartonu nebo novin. Z PET lahví skvěle vytvoříte i obruby vašich okrasných i užitných záhonů, nebo také funkční nižší opěrné zídky, kdy láhve naplníte vodou kvůli stabilitě. PET lahve dokáží nahradit i důmyslný okap, vhodný pro svádění dešťové vody do sudu. VIDEO: Jednoduché zavlažování květináče z PET lahve. Balkon, Návody, Samozavlažovac í, Video.


Zavlažování rajčat pomocí pet lahví

Máte balkón na slunnou stranu a vaše květiny trpí stálým m? Vyzkoušejte jednoduchý nápad na vlastní kapkové zavlažování z. Nejvhodnějším a nejobvyklejším způsobem zavlažování rajčat je vytváření vzorů pomocí plastových lahví , které se hromadí v každé domácnosti. Tento způsob zavlažování nenahrazuje plnou vlhkost půdy silným m. Bude však příjemné udržovat vlhkost a zachránit tak život rostlin. Lis je vhodný pro lisování všech typů plastových pet lahví. Po namontování na pevnou stěnu je lis připraven k použití.


Použití lisu je doslova hračka, zejména dámy ocení rychlost a pohodlnost lisování. Lisování funguje na principu páky, abyste lahve zpracovali, nemusíte být žádný silák. Pro lis na PET láhve hovoří. Našroubujeme zavlažovací hrot s otvory a vtlačíme mezi rostliny pomocí dřevěné násady.


Zavlažování rajčat pomocí pet lahví

Doléváme do plného objemu lahve s uříznutým dnem. Zeminou se zaslepí provrtané otvory, proto za okraje lahev s vodou mírně přizvedneme a pootočíme. Otvory se propláchnou a voda volně odkapává. Kontrolujte, zda hladina v lahvi klesá, případně lahví opět pootočte.


Například u rajčat a okurek je vhodné zavlažovat přímo ke kořenům, protože kropením na list vzniká vzdušná vlhkost, která vede ke vzniku. Sestava automatického zavlažování skleníku. Tento systém zavlažování skleníku je určen k napojení na vodovodní řa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.