čtvrtek 2. července 2020

Tepelné čerpadlo pro ohřev teplé užitkové vody

Tepelné čerpadlo pro nejlevnější ohřev teplé vody. Ohřívače teplé vody Dimplex čerpadlem umožňují využívat odpadní teplo pro ohřev teplé užitkové vody. Je to vlastně zásobník vody s malým tepelným čerpadlem. Zdrojem tepla je venkovní nebo vnitřní vzduch.


Pokud potřebujeme mít ohřev teplé vody , který bude nezávislý na vytápění nebo nechceme zbytečně zatěžovat tepelné čerpadlo pro vytápění, řešením je tepelné čerpadlo určené přímo pro ohřev teplé vody.

Tepelná čerpadla určená pro ohřev vody snižují spotřebu energie až o dvě třitiny. Pro ohřev TUV na uvedenou teplotu musí být teplota topné vody o cca 80C vyšší, tak že topná voda bude okolo 530C až 550C. Ale nezapomínejte, že TUV se hřeje celoročně, takže zhruba měsíců bude venkovní teplota okolo až st.


Tím se zaručí jeho celoroční využití bez vlivu počasí. Dokážou ohřát úžitkovou vodu na potřebnou teplotu a. Zásobníky typu NA NADS a UKV (bez přípravy TUV) slouží pouze k ukládání tepla v topném systému, typ NADO a NADOS (s přípravou TUV) dovoluje i přímý ohřev užitkové vody ve vnitřní smaltované nádobě nebo její předehřev pro další ohřívač vody. Zaručuje významné snížení nákladů na ohřev teplé vody.

Provozní náklady jsou podobné solárnímu ohřevu vody. Využívá stávající tepelnou energii z okolí. Nádrž integrovaná s čerpadlem zajišťuje až 2- 3litrů teplé užitkové vody až do ° C. Basic je instalováno uvnitř.


Teplota TUV je zcela dostatečná, když se pohybuje mezi 42°C až 45°C. Pokud bude mít TUV 45°C, pak se už stejně musí míchat se studenou vodou, např. This video is unavailable.


Vysoce energeticky účinné tepelné čerpadlo pro vytápění a přípravy teplé vody. Hybridní tepelné čerpadlo Účinně kombinujte obnovitelné a tradiční zdroje energie s hybridním tepelným čerpadlem pro vytápění, chlazení a ohřev vody. Nerezový zásobník pro dlouhodobou životnost, automatická regulace, možnost propojení se solárním kolektorem, výstupní teplota vody °C, objem až 3l, vysoká spolehlivost. Jedinou podmínkou je jeho připojení. Samotné tepelné čerpadlo - kompresor je umístěný v různých částech zásobníku - v závislosti na typu - buď v. COP (podle podrobné specifikace umístěné v technických údajích níže) Zařízení vyrobené v Polsku.


Kompletní z áruční a pozáruční servis. Nízké provozní náklady a dlouhá životnost díky vysoké. Geotermální tepelné čerpadlo představuje bezplatný zdroj energie pro vytápění a ohřev teplé užitkové vody.

Díky kompaktnímu designu zabírá vnitřní jednotka jen velmi málo místa a současně zaručuje rychlou a bezproblémovou instalaci. Chlazení a topení je automatickou součástí již ve standardní verzi. L ve verzi split Air je možné doplnit vnitřní integrovanou akumulační nádrží pro ohřev topné vody a teplé užitkové vody. Dovedeme propojit a řídit několik zdrojů tepla, t. Z těchto zdrojů pak zajistit ohřev teplé užitkové vody , dodávat teplo do podlahového topení, radiátorů, bazénu a zajistit prioritu jednotlivých zdrojů a spotřebičů tak, aby všechny pracovaly v co. Pro dosažení vyššího výkonu je možné aktivovat elektrickou.


Tento speciální typ tepelného čerpadla dokáže odvětrat vzduch z domu a využít teplo tohoto odpadního vzduchu k ohřevu teplé užitkové vody. Jmenovitý výkon jednotky i při teplotě -15°C s možností výstupní teploty topné vody až 55°C. Ihned po stratu jsou jednotky schopny dodávat vysokou teplotu topné vody.


O proti konkurenci se zkrátila doba ohřevu teplé vody až na polovinu. TUV), ohřevu vody ve vašem bazénu. Je velmi nenáročná na údržbu a patří mezi. Pro místní ohřev vody slouží ohřívače zásobníkové i průtokové.


Realizace v novostavbě v Kvasinách. Jedná se o instalaci do nového domu s podlahovým vytápěním, tepelné čerpadlo také zajišťuje ohřev teplé užitkové vody pro tříčlennou domácnost. Průměrná požadovaná teplota v domě je °C. Dům se nachází v Praze. Pokud tepelné čerpadlo pracuje v režimu ohřevu užitkové vody , prochází topná voda výměníkem bojleru a tím užitkovou vodu ohřívá.


Zde je nutné, aby výměník bojleru měl dostatečnou plochu. Protože pro ohřev TUV tepelným čerpadlem se vždy používají bojlery o větším objemu, není problém tuto podmínku splnit. Naše tepelné čerpadlo pro ohřev užitkové vody je kompaktní a vybavené přístupnými ovládacími prvky, takže se snadno instaluje i ovládá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.