pondělí 15. června 2020

Separační toaleta zkušenosti

V současné době jsme v provozovně čtyři, ale byly doby, kdy bylo na place i patnáct brigádníků, popisuje majitel. Od nikoho z nich se nesetkal vůči toaletám se žádnými výhradami. Separační či kompostovací. Mám separační kadibudku, nelevné švédské.


Ahoj kamarad chemik propaguje separacni toalety. Dalo by se říci, že je to vlastně taková nízkonákladová toaleta. Toaleta , co se nesplachuje a nezapáchá. Moderní separační toalety nepotřebují ani vodu ani kanalizaci ani chemii. Unikátní na separaci je to, že se můžete o každou složku odpadu postarat tím nejlepším způsobem.


Vraťme se na chalupy, podpořme venkov, začněme znovu experimentovat a své zkušenosti sdílet na tomto fóru. Z toho plyne, že toaleta používá dva zásobníky. Pilinová toaleta svým použitím je velice podobná suchému záchodu. Jestli si na všechny tyto otázky odpovídáte ano, pak jste zde správně. Kromě toho, že ušetříte za vodu,.


U ekotoalet například pomůže separovat moč od fekálií. Možným řešením by třeba mohla být separační toaleta. Je to vlastně záchod bez napojení na. Koupili jsme chatku se suchým wc. Při koupi druhého jsem se zhrozil když jsem otevžel dvířka wc a tam díra.


Objevila jsem separační pleny, které se položí na látkovku a pak se. Není separační , takže vše jde do jednoho kbelíku. Praktická zkušenost s kompostovací toaletou, která nepotřebuje k svému provozu vodní přípojku a odpadní potrubí. Oslovil jsem internetové prodejce ekotoalet MullToa v ČR, aby se k mé zkušenosti s tímto zařízením vyjádřili. Jeden nejmenovaný prodejce mi napsal, že došel k závěru, že kompostovací toaleta je skutečně moc složitá a vyžaduje pečlivou údržbu.


Oddělením moči od stolice se značně zvýší jímací možnost zásobníku na tuhou složku. Odborná literatura uvádí až o. Moč se může zachytávat do kanystru nebo svádět do odpadu nebo do drenáže. Skladem, ihned k odběru ks.


Starý dobrý suchý záchod dnes nahradila kompostovací separační toaleta se sedátkem a víkem z recyklovatelného polystyrenu. Svým provedením zajišťuje oddělení tekutého a tuhého odpadu , přičemž se tuhý odpad shromažďuje ve vnitřním pytli či zásobníku a tekutý odpad je odváděn mimo - do zásobníku na moč či do vsakovacího systému. A vlastně ho vůbec není cítit.


Tak takhle na první dojem působí separační kompostovací toaleta. Pro pány však přináší hned jednu změnu – každá potřeba musí být vykonávána v sedě, jinak kompostovací toaleta nefunguje správně, protože nedojde k separaci. K oddělení dochází automaticky pomocí krycí klapky zásobníku, která se otevírá při dosednutí na toaletu. Součástí balení je také 5m dlouhá hadice, pro odvod moči. Sedátko lze jednoduše vložit do stávajíího suchého WC.


Moč a tuhý odpad se oddělí a tím zmizí klasický zápach. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Ekologická toaleta chrání: Pitnou vodu – neboť ji nezneužívá jako levné transportní médium pro naše fekálie a neznečišťuje s nimi povrchové a spodní vody Půdu – neboť umožňuje prakticky 1 návrat (recyklaci) živin obsažených v potravě. Místo klasické kadibudky si můžete na chalupě postavit separační kompostovací záchod.


Nejenže nesmrdí, ale získáte tak i cenné živiny do kompostu a výživnou zálivku. Tak nějak uvažovali i dětském lesním klubu sdružení Ekodomov, kde si podobnou kadibudku postavili.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.