pátek 29. listopadu 2019

Návod na stavbu suchého wc

Právě pro Vás zde mám návod , jak si takovou kadibudku postavit svépomocí. Samozřejmě je důležité, jak ji chcete velkou, z jakého materiálu nebo jakou barvu. Umístění již je potom na Vás.


Ale zaručuji Vám, že nejen ji budete využívat s radostí, ale budete na ni pyšní, budete šťastní, že máte něco, co je vaše dílo. A věřím, že díky mému návodu bude.

Na stavbu suchého WC budete v první řadě potřebovat lopatu, kovovou mřížku na překrytí jámy, trámy, latě, k tomu samozřejmě nějaký spojovací materiál a nářadí. Nakonec se pak bude hodit i odolná střešní krytina , která vám zajistí potřebný klid a sucho i za nepříznivého počasí. Je mnoho způsobů, jak ho zkonstruovat, a dokonce existuje i levná varianta suchého záchodu, který můžete mít uvnitř. Jeho základy jsou piliny a navíc z něj snadno vytvoříte kompost. Konstrukce každého záchodu závisí na vás a na tom, kde ho budete chtít umístit.


Základ ale mají všechny stejný. NÁTER SUDA Kovový sud pred osadením natrieme z vonkajšej aj vnútornej strany ochranným asfaltovým ná. Pokracujeme v stavbe.

Metodu, ktoru som pouzil je stavba bez zakladu a teda nie je pripevnena trvalo k zemi. Skusil som a velmi sa osvedcila, aj do buducnosti tuto techniku este urcite vyuzijem. Ručním vrtákem do země vyvrtat a poté zapustit do země čtyři kůly v rozích stěn , do hloubky cm. Pokud je budka na delší časové období, udělat piloty zalitím z betonu.


Na piloty postavit boudu, vyvrtat srací jímku a zhotovit sedací podestu. Pokud se neprovede dostatečný základ (piloty do hloubky), bouda se po čase nakloní. Prodám suché WC , kadibudku včetně prkýnka (:-) ) na stavbu. Pevná konstrukce, dveře mohu dodělat, nebo dát závěs. Dá se odvézt na vozíku, v okolí za poplatek mohu dovézt.


Cena cca 5Kč, dohoda jistá. Ty jsou následně důležité při tom, jak stoupá a klesá spodní voda voda která obsah sudu ředí. Občas je dobré do něho hodit tabletu WC NET, ta obsahuje bakterie a ty následně pomohou procesu.


Pronajmout si nějaký ekologický záchod nám přišlo strašně drahé, tak jsem zvolili stavbu suchého záchodu. Na ten jsme použili různé desky, co jsme našli doma a tím pádem nás nevyšel skoro na nic. Jenom nějaké železné L profili, pár vrutů a prkénko.


Teď už jsme na stavbu připraveni a za chvilku začínáme :-). Potrebujete latrínu (suché WC , zahradné WC , kadibudka)?

Ponúkame hneď niekoľko variant latrín s možnosťou výberu farby a iných doplnkov. Na plášť byly použity OSB desky, které jsem měl za 1korun z práce. Na střechu jsem použil asfaltovou lepenku, která se přichytila hřeby na lepenku. Vzhledem k tomu, že v mezičase sloužilo WC jako stavební bouda, má i svůj zámek. Na zahrádce jsem si dovolil před rokem postavit drobnou stavbu suchého WC ( 1mx1m) a to hlavně pro malé vnučky, které nás občas na.


Soused cca 5m od mého zděného plotu začal budovat dřevěné suché WC a opravdu se mi. A to jsme zase na začátku téhle diskuse: je suché WC stavba ? Low Cost Do-It-Yourself Dry Toilet System. Okrem záhradných domčekov nájdete v ponuke tzv. Suchý zácho aneb stesk po koupelně.


Jak příjemný je komfort moderních koupelen, zjistíte při návštěvě suchého WC. Už dvacáté století přineslo potřebu pohodlí, kterého se nechcete vzdát ani na cestách nebo na chalupě. Marně jsem hledal nějaký plánek, návod ,rozměry.


Takové bývaly i toalety minulosti – latríny, volně stojící kadibudky. Principy kompostování, velmi podrobně diskutovaná hygiena, návod na stavbu toalety. Významný americký výrobce kompostovacích toalet. Stavebnice modelu suchého WC ( kadibudka ). Celý návod najdete jen v tišteném Aha!


Mám několik let separační kadibudku , nejprve jsem asi rok nezasypával pilinama, teď zasypávám. NÁVOD POUŽITÍ: Potřebné množství suché směsi. Vy, jestli je nutné stavbu kadibudky někam hlásit, např. Jinak se suchým WC zkušenost nemám, na stavbu jsme pořídili právě radši chemické. Aug Doba, kdy lidé na venkově za každého počasí chodili do suchého záchodu na druhém konci dvora, je nenávratně pryč.


Dnešní chalupníci i chalupáři. WC na zahradě jak na to?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.