středa 3. dubna 2019

Postupný odchod hlenové zátky

Postupný odchod hlenové zátky

Odchod hlenové zátky neznamená, že rodíte. Spíše ukazuje na otevírání děložního hrdla a upozorňujé ženu na blížící se porod. To může být v rozmerzí dnů, ale také týdnů. Je to znak postupného otevírání děložního hrdla. Zátka může odejít i několik dní před porodem.


Postupný odchod hlenové zátky

Je to však znamení, že se tělo pomalu a postupně připravuje na porod. Mezi odchodem hlenové zátky a samotným začátkem porodu může být i několik dní nebo týdnů. Některým ženám odejde hlenová.


Kdy odchod hlenové zátky znamená předzvěst porodu Typicky hlenová zátka odchází tehdy, když se blíží termín porodu a děložní krček se začne roztahovat. Kromě poklesu břicha se jedná o neklamnou známku toho, že porod během několika dní až týdnů propukne. Jeho konzistence je lepkavá, hrudkovitá nebo tekutá. Odchází buď po kouskách nebo velký kus najednou, mnohdy je odchod doprovázen i malým množstvím krve. Nastávající maminka odchod hlenové zátky nejčastěji zaznamená při utírání se na toaletě.


Postupný odchod hlenové zátky

Někdy se může stát, že si ji těhotná žena splete s odtokem plodové vody. Základním rozdílem je, že plodová voda je tekutá (při jejím odtoku máte spíš pocit, že jste se počůrala), zatímco zátka má konzistenci hlenu. Mohlo by jít o postupný odchod hlenové zátky ? Včera jsem měla i bolesti,ale nepravidelné,třeba jednou za hodinu nebo dvě. Může to být hlenová zátka nebo je to před porodem běžný, že je to jen tak.


Může být i narůžovělá, hodně vodnatá, nebo naopak hodně hustá. Za jak dlouho nastává porod po odchodu hlenové zátky ? Hlenová zátka odejde jednorázově a potom již nic neodtéká. Nenašla jsi odpověď na svou otázku? Kdy začne porod po odchodu hlenové zátky ? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Postupný odchod hlenové zátky

Mějte na paměti, že odchod hlenové zátky neznamená, že rodíte. Pouze ukazuje na otevírání děložního hrdla a přípravu těla na porod. K němu samotnému ale klidně může dojít až za několik týdnů a stejně tak existuje mnoho žen, které porodily pár hodin poté, co jim zátka odešla. Adriana Dosedělov á-10.


Hlenovou zátku najdete v místě ústí děložního čípku v období těhotenství. Tato zátka těsně uzavírá kanál vedoucí. Mohou za to opět hormony, které způsobí, že zátka je z děložního čípku uvolněna a odloučena.


Ale pozor na to, dojít k tomu nemusí fyziologicky až na konci těhotenství, ale i mylně předčasně. Věděla jste, že odchod hlenové zátky neznamená poro ale pouze přípravu na něj? Nejprve odejde hlenová zátka a poté praskne plodová voda.


Oznamuje pouze, že dítě se narodí již brzy, zpravidla nejpozději do dvou až tří dnů. Něco jiného je prasknutí vaku blan. Tím se ohlašuje zhruba každý desátý porod. Může jít o počínající porod?


K odtoku plodové vody. Předem děkuji za odpověd. Samotný odchod hlenové zátky bez těchto kontrakcí ještě není důvodem k přijetí. Pacientky udávají také hluboké zádové bolesti , tlak v malé pánvi nebo křeče. Kontrakce s sebou přináší i bolest , kterou každá prožíváme jinak.


Spánek narušují tvrdnutí podbřišku, bolesti břicha (jako při menstruaci) a ojedinělé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.