pátek 21. prosince 2018

Duomix zapojení

Dobrý den, mám ruční duomix u kotle s nucený. Podle popisovaného zapojení není jasno zda plynový kotel je zapojen. Polské kotle a Česke kotle - 1. Dal som si to zapojit rovno pri zapojeni kotla, bola to moja podmienka a vobec nelutujem.


Duomix zapojení

Rozsah vyrábaných veľkostí, rozmery a hmotnosť – viď. Je nutné, aby všetky štvorcestné zmiešavače boli umiestené nad kotlom! Při Zpětné montáži funkčních částí do těla je třeba nastavit.


Jak by se správně měl duomix nastavit , nenašel jsem,,návod všude jsou jen. Můžete si tak nastavit menší teplotu otopné vody do radiátorů, pro úsporu. V této rubrice najdete servopohony KOMEXTHERM určené pro ovládání směšovacích ventilů – třícestných a čtyřcestných , v oboru vytápění a chlazení. Kategorie: Směšovací ventily. Je konstruován tak, aby ho bylo možno namontovat na vš echny typy a velikosti sm ěšova čů, které v pot řebném sortimentu naše firma vyrábí.


Schéma zapojení servomotoru je znázorn ěno na obr. Zapojení , které Vám navrhujeme jsou ověřená a fungují. Stačí k tomu jednoduché termostaty pro spínání čerpadel a prostorový termostat pro nastavení teploty a časového plánu.


Vám je zřejmě líto vyhodit duomix a tak si vymýšlíte nesmyslné zapojení s manuálním ovládáním. Jde mi o elektrické zapojení oběhového čerpadla,ovládaného termostaty,umístěnými na vývodu z kamen s výměníkem,které budou spínat a vypínat čerpadlo podle nastavené teploty na těch termostatech. Zatopím,termostat sepne čerpadlo,přestanu topit,voda vychladne a na nastavené teplotě se čerpadlo vypne.


Způsob instalace a jed-notlivé varianty zapojení do systému jsou uvedeny v samostatné části textu. Omlouvam se vsem reagujicim za neopovidani - pres svatky jsem se na forum nedostal a energoportal bohuzel nema upozorneni na nove prispevky. Diky teplemu pocasi topime hlavne v krbovych. Ale ten dotaz zněl jasně. Duomix a voda k radiatorum MiZi - xxx.


A jestli kotel topí víc když je ten duomix na (aby se pokoj vytopil na požadovanou teplotu) a pokojová teplota je nastavena na st. Hezký večer, já myslím, že ten duomix je zapojen správně, pokud je namontovám ve směru fotky. Neznám řídící jednotku vašeho kotle, ale chybí mě tam hlavně čerpadlo ve větvi na bojler.


Máte čidlo od kotle v bojleru? A to je zřejmě podstata vašeho problému. Pokud koupíte automat, tak je potřeba ho zapojit alespoň. Další nevýhodou tohoto zapojení byla nutnost častější kontroly teploty kotle, zvláště byl-li duomix více přivřen. Rovněž nebylo možno při opuštění domu nakládat do kotle větší množství paliva kvůli riziku výpadku elektrické energie a tím odstavení oběhového čerpadla (dalo se sice přejít na samotížný režim, tomu jsem však nebyl nakloněn).


Podle zapojení a účelu armatury nebo celého systému je třeba vybrat vhodný typ směšovacího ventilu tak, aby přesně plnil svůj účel. Navíc proti Vaši představě fungují z hlediska regulace plně automaticky. Trojcestné směšovací ventily jsou řízeny buď manuálním nastavitelným kolečkem nebo při použití v sofistikovaném systému využívají centrálního řídicího systému a potom k jejich ovládání slouží servopohony. Směšování při maximální spotřebě M= 1 θ11=. Příklady zapojení DO jsou na následujících obrázcích.


Celá topná soustava je automaticky regulována podle nastavených parametrů v závislosti na venkovní teplotě a teplotě kotle. MK-DN, se kterým tvoří jeden konstrukční a funkční celek. Po tomto zapojení som očakával, že kým sa kotol nenahreje na teplotu stupňov celzia regulátor nezačne otvárať ventil, ale opak bol pravdou, pripadalo mi to akoby regulátor nebral žiaden ohľad na teplotu kotla a ventil neustále otváral aj keď bol kotol na teplote stupňov.


Podotýkam, že regulátor som mal nastavený na symbol slniečko, čo je program č. Provedení Regulátor je instalován do plastové skfiínû s v˘klopn˘m prÛzorem,na kterém jsou umístûny v‰echny ovládací a signalizaãní prvky. Popis: Prodám sezonu namontovaný. Složení: Bílá čokoláda hořká čokoláda jádra lískových ořechů , leštící látka.


Duomix zapojení

DUOMIX B - mosadz, vnútorný závit, PN max.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.