středa 20. prosince 2017

Jak na vodní kámen ve sprše

Jak na vodní kámen ve sprše

Jak vyčistit sprchový kout - vodní kámen už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své. K vyčištění sprchové hlavice můžete použít buď speciální prostředek na vodní kámen , nebo si vyrobit vlastní roztok z domácích zdrojů. Vodní kámen vzniká postupným uvolňováním minerálů z vody. Objevuje se všude, kde dochází ke kontaktu s vodou, a to především při změnách teploty.


Jak na vodní kámen ve sprše

Ve velké míře se usazuje při pomalém odpařování vody. Bílý povlak se rád zabydlí hlavně v domácnosti, kde teče tvrdá voda. Důležité je určit, co je zaschlý vodní kámen a co plíseň. Na spodní části skleněné plochy se mohou tvořit nazrzlé či žluté vrstvy, které na první pohled vypadají jako vodní kámen.


Ale jak nám z vlastní zkušenosti poradila kolegyně, většinou jde o plíseň. Nemusíte však nakupovat předražené a někdy neúčinné chemické prostředky a vsaďte na rady našich babiček. Využijte jedlou sodu, ocet nebo citrónovou šťávu.


Nejen že nevypadá vábně, ale podle odborníků vás každý měsíc připraví zhruba o tři stovky. Jak s ním tedy rychle skoncovat? Obvykle to však není tak jednoduché, abyste se jej zbavili, je nutné jej nechat namáčet v kyselém roztoku hodinu i více. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit.


Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. Teď jsem ho asi po měsících chtěla vyčistit, ale zůstaly mi tam jakoby zaschlé kapky vypdá to jako vodní kámen. Nevzhledné bílé skvrny ve sprše , na záchodě, nebo uvnitř rychlovarné konvice.


Pro všechny známý vodní kámen. Kromě toho, že se jeho výskyt ve vodě podepíše jak na vzhledu koupelny, či kuchyně, je také jedním z hlavních ničitelů domácích spotřebičů - především těch, kde je často používána teplá voda. Při své první objednávce zadejte v košíku heslo 420.


Ráno by se měly trysky v hlavici uvolnit a vodní kámen vyplavit. Toto ošetření doporučujeme. Přečtěte si tipy na odstranění vodního kamene v místech, kde se nejčastěji usazuje – na vodovodní baterii, sprše , v rychlovarné konvici nebo v záchodové míse.


Jak odstranit vodní kámen u domácích spotřebičů? Při úklidu jsou často opomíjené domácí spotřebiče. Přitom jejich čistota je zárukou bezproblémového chodu a delší životnosti, tak vezměte úklid opravdu poctivě. Proč se vodní kámen tvoří? Nebojte se, nejste výjimkou.


Jde o hořčičné a především vápenaté molekuly, které jsou rozpustné ve vodě. V závislosti na tvrdosti vody může být stejně různý i vodní kámen. Barvou, povrchem či složením. Pro toho, kdo má tvrdou vodu, je to věčný boj. A i když je to na jednu stranu „jen“ estetický problém, na druhou stranu může napáchat velké škody.


Jak na vodní kámen ve sprše

Přitom se dá snadno odstranit pomocí běžných přípravků, které máte doma ve spíži. Mě na vodní kámen pomohl jen ocet. Co potřebuju očistit obalím hadrou namočenou do octu a vše zabalím do igelitu-vodovod.


Co mě napadá ještě navíc koupit krtka(je to hydroxid sodný, má to třeba teta drogérie, ale schovaný je to jed a musíš se zeptat), to nasypat do záchodu a vlít tam ještě vroucí vodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.