úterý 25. července 2017

Sigma vodní trkač

Náhradní díly čerpadla, Kotel na. Pro mě jako strojaře a bývalého zaměstnace sigmy krásné zařízení. Jenže trkač potřebuje energii vody danou spádem, nehledě na to že je docela hlasitý, což.


Sigma vodní trkač

Po asi letech, kdy stál tenhle trkač českého výrobce v mojí chodbě, jsem se konečně odhodlal ho vyzkoušet. Samočinné trkacie čerpadlo poháňané prúdiacou vodou. Dnes už jen málokdo rozumí tomu, co znamená slovo trkač.


Přitom jde o vodní pumpu vynalezenou v osmnáctém století, která pracuje na jednoduchém fyzikálním zákonu, a to bez jakéhokoli přívodu jiné energie. Vodní trkač je vodní pumpa, která nepotřebuje motor a tedy zdroj energie. Trkač využívá kinetickou energii vody.


Princip trkače hezky vysvětlí Láďa a taky vám ukáže, jak se dá. On ale dobře věděl co dělá. Ačkoliv nepatří trkač mezi vodní motory, má mezi technikou tohoto druhu své místo, protože umožnuje čerpání vody přímo vodní energií.


Vyčerpanou vodu nelze použít rovnou v řadu. Voda totiž pulzuje podobně jako trkač. Proto je vhodné vodu vytlačovat do nádrže.


Typicky na horách, pastvinách, osadách, kde lze čerpat vodu do nějaké nádrže a tu poté využívat dál na zalévání, pro hospodářská zvířata a podobně. Po asi letech, kdy stál tenhle trkač českého výrobce v mojí chodbě, jsem se konečně odhodlal ho vyzkoušet. Vyzbrojen jen několika součástkami, které nebyly tak docela kompatibilní. Mohlo by se zdát, že trkač může být jenom na horském potoce.


Tlak v tomto případě obstaral silný proud v řece (více info na dotaz). Podle sdělení výrobce je správná frekvence trkání asi až Hz (tj. jednou až dvakrát za sekundu). Hampshire, dodnes známý výrobou a instalací proslulých trkačů Vulcan a Vacher.


Sigma vodní trkač

Cestou Obřím dolem směrem od Kovárny můžete narazit na důmyslný vodní trkač , kterým se kdysi dopravovala voda na vrchol Sněžky. Právě samotná čerpaná voda obstarává pohon trkače. Stručně: vodní trkač.


Využívá kinetickou energii proudící vody. Josephem Montgolfierem. Proud vody je pravidelně uzavírán trkacím ventilem. Vzniklé rázy slouží k čerpání vody přes výtlačný ventil do výšky.


Plně funkční vodárna Sigma s expanzní nádobou. V baráku fungovala kolem 20ti let naprosto bezvadně. Důvod prodeje je koupě výkonějšího ponorného čerpadla. Jistě někomu udělá ještě dobrou službu. Výtlak nedovedu odhadnout, při studni o hloubce cca 10metrů dosahovala hodnota na.


Původní určení - čerpání vody pro napájení dobytka. Jak využijeme tohoto jevu v praxi? Vodu z potoka nebo z nádrže, která musí mít dostatečný spá vedeme potrubím zakončeným záklopkou – vybíjecím (nebo také trkacím) ventilem, který je zatížen závažím o něco víc, než je hydrostatický tlak vody v potrubí.


Náhlym nárastom tlaku je možno dopravovať vodu do vyšššie položeného miesta ako je spá na ktorom trkač pracuje. Funkcia: Voda priteká k trkaču potrubím. Trkací ventil je zaťažený závažím o niečo. Nabízím vodní trkač , tovární výroby, litinový, nepoužitý, cena 2. Pár slov o obchodu či obchodníkovi: Registrujte si u nás zdarma vlastní.


Pokud je pramen vydatný, můžete použít vodní trkač , ušetříte za elektriku. Internetový obchod Votopl – Voda, topení, plyn. JESCO LT proporciální dávkování: NEPRODEJNÉ. SIGMA vodní trkač : NEPRODEJNÉ.


Sigma vodní trkač

Především je třeba upozornit na to, že trkač není čerpadlo! Skutečnost je taková, že energii pro čerpání vody dodává voda v napájecí trubce, kterou trkač pouze rozpohybuje tak, aby pracovala jako takzvané vodní kladivo. Tuto energii trkač zachytí a využije k tomu, aby část té vody pod nějakým tlakem někam přemístil. Chtěl bych dostat vodu z potoka na chatu, převýšení cca 5m. Nemám k dispozici elektřinu, ale slyšel jsem o zařízení zvaném v. Hydraulický trkač , Austrálie PODNIKATELSKÁ PŘÍLEŽITOST - LICENČNÍ VÝROBA A DISTRIBUČNÍ PRÁVA - BILLABONG HYDRAULICKÝ VODNÍ TRKAČ (NA ČERPÁNÍ VODY) Misal Technologies Pty Ltd.


Billabong hydraulické trkače ( vodní trkače) a chce zřídit výrobní závody v různých, strategicky rozmístěných, oblastech světa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.