čtvrtek 21. února 2019

Správná instalace hromosvodu

Správná instalace musí zabránit zavlečení bleskového proudu i do. Revizi hromosvodů musíte udělat každé čtyři roky. To je ten správný postup, na kterém se dopředu s technikem domluvte.


Správná instalace hromosvodu

Instalace hromosvodu provádíme na novostavby i na stávající nechráněné budovy. O nás Hromosvody Šmíd. Vážení zákazníci, vítáme V. Výškové instalace a opravy hromosvodů je ve většině případů akce na jeden dne a lze někdy očekávat i na více dnů. Je velice důležité říci, že námi zaslaný a kalkulovaný předběžný počet hodin vychází z našich dlouholetých zkušeností a ve většině případů se nám daří avizované časové rozmezí dodržet. Zřízení ochrany před bleskem je na zodpovědnosti každého majitele domu.


Pokud stavíte, nebo pokud dosud hromosvod na svém domě nemáte, je jeho montáž užitečným krokem. Mám zájem o bezplatné nacenění hromosvodu. Není samotná instalace hromosvodu , největším projevem nedůvěry v Boha?


Máte zkušenosti s projektováním dvouúrovňového hromosvodu ? Jak volit hromosvod na objektu mezi jinými domy a špatnými hromosvody? Víte, jak správně instalovat hromosvod na strom? Jak měl být proveden hromosvod na panelovém domě? Přesnější označení bleskosvod se neujal, a tak i odborníci mluví o zařízení, které vytváří umělou vodivou cestu k přijetí a svedení bleskového výboje do země, podle historického názvosloví jako o hromosvodu , přestože hrom je pouze doprovodným zvukovým.


Detail instalace TV antén dle staré normy po úderu blesku (propojení s hromosvodem). Nyní si ukážeme, jak lze tento problém jednoduše vyřešit. Hlavní je, že to nerezne a pěkně to vypadá :) a nekrade se jako měď. Svody se uzemnily do zemnících drátů, které se dělaly dopředu při lití základní desky. Nový pasivní RD má zateplení 30cm polystyrenu.


Detail připevnění hromosvodu jsme před fasádou zapomněli vyřešit a nyní se nabízí připevnit hromosvod ke okapovým svodům, ale další 2rohy přichází v úvahu pouze upevňovací hmoždinky do polystyrenu např. Zhlédnutí videa Vás přesvědčí, že jsme skutečnými profesionály v oboru. Podle Vašeho popisu se domnívám, že se jedná o hromosvod v předválečném provedení. Nezbytnou součástí každé instalace hromosvodu je i prohlídka (revize) a přezkoušení funkčnosti hromosvodu.


Platná revizní zpráva je nezbytnou nutností pro vyplacení pojistky v případě škodní události. Hromosvod má chránit stavbu, její obyvatele a majetek před bleskem. Aby tomu tak bylo, musí být hromosvod a jeho součásti správně provedeny. Pryč je doba, kdy hromosvod tvořila jedna čnící jímací tyč na střeše a mělo se za to, že přitáhne každý blesk a ochrání celé okolí. Jako každé elektrozařízení i hormosvody potřebují pravidelnou revizi, aby byla zajištěna jejich správná funkčnost a tím i bezpečnost.


Správná instalace hromosvodu

Děláme proto výchozí revize nebo pravidelné revize hromosvodů. Montáž hromosvodu pro rodinné domy, chaty, novostavby, atd. Na cenu má vliv počet svodů, sklon a. Zde si můžete sami propočítat kompletní cenu za hromosvod rozdělenou do jednotlivých částí které spolu souvisí.


Termíny pro revize systémů ochrany před bleskem se stanovují dle zařazení do příslušné hladiny ochrany objektu. U hromosvodu (správně bleskovodu) je zásadní jeho správná a bezchybná funkčnost. Je instalace skrytých svodů hromosvodu oprava alebo rekonštrukcia? Rozhodnutí je však vždy na majiteli objektu.


Ideálně bychom měli zhodnotit, zda by nebylo lepší pořídit hromosvod nový - po desítkách let je už pravděpodobná degradace hromosvodové soustavy. Hromosvod se skládá z jímacího vedení které blesk svádí do uzemňovací soustavy pomocí jednotlivých svodů. Pri zeteplovaní panelového sedemposchodov ého domu s jedenastímy vchodmi polystirénom sa zvody bleskozvodu riešia ako skryté zvody.


A právě po rekonstrukci střechy je nutná jeho revize a případně i oprava.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.