pátek 5. května 2017

Umělý vodopád na zahradě

Na svažité zahradě si můžeme vybudovat i poměrně dlouhý umělý potůček, který bude od přirozeného k nepoznání. Při vyšším sklonu terénu jej mohou ožovovat navíc i vodopády. Na rovině si můžeme pro změnu vybudovat umělé kaskády, zahradní jezírko může doplňovat působivý vodotrysk. Uměle vytvořený vodopád mohou však tvořit například i plechovky anebo sada mís, záleží jen na tom, čemu vy jako tvůrci takovéto konstrukce dáte přednost.


A pakliže si na vylepšení své zahrady díky potůčku s vodopádem netroufáte, stále se vám nabízí další možnost v podobě oslovení některé ze zahradnických firem ve vašem okolí, které se touto činnosti. Navíc fantasticky osvěží vzduch a pobyt na zahradě zvlášť v tropických dnech bude mnohem příjemnější.

Především potřebujete bazén, čerpadlo a přístup k elektřině. Dokonce i ve velmi malé zahradě můžete vytvořit krásné vodopády. Stále vypadají malebné, mystické a prostě.


Umělý vodopád – zdroj příjemné atmosféry. Zvuk zurčící vody dodává zahradě velmi specifickou, slovy těžko popsatelnou atmosféru. Zabudovaná světla ve večerních hodinách celý efekt znásobí a pro většinu diváků je dílo zdrojem nezapomenutelných okamžiků.


Vybudovat takovou zahradu na rovném pozemku nebylo nic jednoduchého. Pomohla jezírko, přesněji zemina vyhloubená při jeho stavbě. Spolu s navezenými materiálem tak vznikl kopec, na který přišly kameny usazené tak, aby působily co nejpřirozeněji.

Ze skalky vede do jezírka umělý potůček spadající vodopádem na hladinu. I na malé zahradě , kde neproudí přirozený vodní tok, lze vytvořit okrasný zahradní potůček. Ten se hodí na svažitější pozemek, kde necháme vodu stéká samospádem izolovaným korytem do spodní nádoby. Koryto vyložíme přírodními kameny nebo vysypeme hrubším štěrkem.


Koryto můžeme také ozvláštnit různými kaskádami nebo vodopády. Zpět do skryté horní. Stavba, díly na vodopád , úprava koryta (koryto) potůčku, potoku, potoka do jezírka. Zahradní jezírko a potůček je nutné dobře naplánovat. Můžete se také podívat do naší poradny.


Nezapomeňte při plánování, že bahenní a vodní rostliny v jezírku. Jak si postavit vodopád. Uklidňující zvuk tekoucí vody, která naráží na kameny, vyváží hlučící auta a přenese vás na chvíli do tropického ráje.


Vodopád může být dokonalou ozdobou vaší zahrady. Vodopády jsou na umělém náhonu, které napájí jezírko. Výše položený vodopád padá ze stupně z menších pískovcových kamenů po parabolické křivce. Pokud je v zahradě nádrž: rybník, jezírko - lze předpokládat, že polovina práce již byla dokončena.


Potřebují jen málo místa. Konec konců, vodopád se skládá z říms a nádrže, do které voda teče a odkud se zvedá až na vrchol říms.

Pokud je tato kapacita již k dispozici, je nutné provést pouze kaskády. Milují je romantici a lidé, hledající na zahradě odpočinek. Posledním kritériem výběru je tvar a délka vodopádu.


Pamatujte si, že: Dlouhý a úzký vodopád zahradu opticky prodlouží. Nízký a spíše širší vodopád naopak zahradu opticky zkrátí a rozšíří. Největší nepřítel krásného vodopádu?


FOTO A REALIZACE: AUTORKA. Názorný náčrtek rybníčku Vám pomůže při jeho realizaci. Když na zahradě nebydlíte sami… Nejen bazén či za.


Zboží, které je na skladě lze na zahradě zakoupit popřípadě objednat. Po zahradě Vás provede kompetentní pracovník firmy, který Vám ochotně poradí s jakýmkoli dotazem. Autor: archiv FTV Prima Postavte si na zahradě malý zurčící vodopád Každý z nás už to určitě někdy zažil – spláchnete, ovšem mechanismus splachovadla se zničehonic nevrátí tam, kam by měl, a voda v záchodě vesele protéká dál a dál.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.